Powered by Smartsupp
 
Logga
Bilprovningen - Svensk Bilprovning

Bilprovningen, eller Svensk Bilprovning

Bilprovningen, även känd som Svensk Bilprovning, är en av Sveriges ledande aktörer inom bilbesiktning. Företaget, som bildades 1963, har idag närmare 100 besiktningsstationer med rikstäckande närvaro i hela landet. Detta gör det enkelt för bilägare att hitta en station nära deras bostad eller arbetsplats och få sin bil besiktad på ett smidigt sätt.

Företaget har en viktig roll i bilbranschen eftersom det var ett år efter att Svensk Bilprovning bildades, 1964, som periodisk besiktning blev obligatorisk för alla registrerade motorfordon i Sverige. Detta innebar att alla bilägare var tvungna att få sin bil besiktad regelbundet för att säkerställa att den uppfyller de krav och standarder som ställs på fordon som kör på svenska vägar.

Idag ägs Svensk Bilprovning till 100% av staten och arbetar för att erbjuda bilägare en säkrare och mer effektiv bilbesiktning. Deras tjänster inkluderar besiktningar för alla typer av fordon, inklusive personbilar, lastbilar, bussar och släpvagnar. De erbjuder också ett brett utbud av tjänster, inklusive reparationer, underhåll och service, för att hjälpa bilägare att hålla sina fordon i toppskick.

Företaget är också känt för sin miljömedvetenhet och strävar efter att minimera sin egen miljöpåverkan samt hjälpa bilägare att göra det samma. De ger råd och information om hur man kan minska utsläppen från sina fordon och arbetar också med olika kampanjer för att uppmuntra bilägare att åka mer miljövänligt, såsom att åka kollektivt eller att välja elbilar eller hybridbilar.

Sammantaget är Bilprovningen, även känt som Svensk Bilprovning, en viktig aktör inom bilbesiktning i Sverige med närvaro i hela landet.
Företaget arbetar hårt för att erbjuda bilägare en säkrare, mer effektiv och miljömedveten bilbesiktning.
Deras brett utbud av tjänster, inklusive reparationer, underhåll och service, hjälper bilägare att hålla sina fordon i toppskick